Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του NBA..

  Πέρα από το θέαμα το οποίο προσφέρει ο μαγικός κόσμος του NBA , φαίνεται ότι αποφέρει και πολλά χρήματα στους αθλητές που αγωνίζονται σε αυτό. Πάντα λοιπόν αναρωτιόμουν πόσα μπορεί να παίρνει ο Kobe Bryant η ο Lebron τον χρόνο??. Ακόμα και πιο άγνωστοι παίκτες αμείβονται με υπέρογκα ποσά που σε καιρό κρίσης δεν τα φανταζόμαστε ποτέ...

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά το TOP 10....

Στην 1η θέση είναι ο αγαπημένος μου Kobe.  30 .453 .000 $$$$$$$$ !!
O 35χρονος άσσος είναι με διαφορά από τον δεύτερο, ο πιο ακριβοπληρωμένος μπασκετμπολίστας του κόσμου καθώς το όνομα του πουλάει περισσότερο από την αξία του στο γήπεδο την φετινή χρονιά. Παρόλο που προέρχεται από πολύ σοβαρό τραυματισμό στον αχίλλειο , ο Bryant συνεχίζει να πληρώνεται αδρά , με πολλούς να εναντιώνονται με την τακτική των Lakers, καθώς δεν ενισχύεται η ομάδα αγωνιστικά με καλούς παίκτες αλλά προτιμάει η διοίκηση να δίνει πολλά λεφτά στον Kobe.
Αν συνυπολογίσουμε και τα λεφτά που παίρνει ο Bryant από τις διαφημίσεις τότε μπορούμε πολύ εύκολα να γεμίσουμε μια πισίνα με δολάρια για την πάρτι του.Ο ταλαιπωρημένος Βετεράνος έχει φέτος 13.8 πόντους μ.ο , 4.3 ριμπαουντ και 6.3 ασιστ ανά παιχνίδι.




Στην 2η θέση είναι ένας Ευρωπαίος !! Dirk , Dirk , Dirk

Dirk Nowitzki λοιπόν με ετήσιο συμβόλαιο στους Dallas , $ 22.721.381 !!!
Τα αξίζει ο Γερμανός τα λεφτά του καθώς και δαχτυλίδι έχει πάρει με το Dallas , αλλά και πολύ δουλειά έχει ρίξει για να γίνει ο παίκτης που είναι σήμερα.Ακούραστος , ταπεινός δίνει το παρών σε εθνική ομάδα και  Dallas, δείχνοντας ότι ο επαγγελματισμός και η συνέπεια ενός αθλητή εκτιμάται πολύ. Ο Dirk έχει φέτος 20. 7 πόντους μ.ο , 5,9 ριμπαουντ και 3 ασιστ ανα παιχνίδι.






3η θέση ο Γυαλάκιας Amare Stoudemire...

Οι NYK του δίνουν τον χρόνο 21.679.893 $ αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλει για να ξεπεράσει τους τραυματισμούς που έχει. Κατά την γνώμη μου είναι πάρα πολλά λεφτά για την αξία του Amare χωρίς παρεξήγηση σε όποιους θαυμαστές υπάρχουν στην Ελλάδα. Δεν είναι ο super star παίκτης που θα οδηγήσει τους ΝΥ σε ένα δαχτυλίδι που τόσο θέλουν.Σε ρηχά νερά η φετινή σεζόν καθώς ο 31 χρονος έχει 9 πόντους μ.ο και 4.3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.









4η θέση Joe Johnson

Με 21.466.718 $ αμοίβεται ο βραχύσωμος SG δείχνοντας ότι έχει πολύ καλό μανατζερ!
Βασικός και αναντικατάστατος ο 32χρονος Joe στους ΝΕΤS , καθώς την φετινή σεζόν έχει πάιξει σε 34 παιχνίδια έχοντας μ.ο 15.5 πόντους και 37.6 % στα τρίποντα. Αγωνίζεται κατα μ.ο 35 λεπτά ανα παιχνίδι , ενώ τα ποσοστά του είναι πεσμένα σε σχέση με την περίοδο που αγωνιζόταν στους Ατλάντα. Πάρα πολλά λεφτά για έναν πολύ καλό παίκτη που μας αρέσει η εξυπνάδα του και το εύστοχο καμπυλωτό σουτ που διαθέτει!




5η θέση ο "Μπαντάνας" Carmelo Anthony

Μου αρέσει πολύ αυτός ο παίκτης!Ολοκληρωμένος αλλά τεμπέλης.Τρώει πολύ , και πως να μην το κάνει, αφου λαμβάνει το χρόνο 21.388.953 $ .Ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο καθώς δεν ακολουθεί σε απόδοση τις ταχύτητες του Λεμπρον. Φέτος τα πάει αρκετά καλά έχοντας σε 32 παιχνίδια 26. 3 πόντους μ.ο , 9 ριμπάουντ και 40 % ποσοστό στα τρίποντα ανά παιχνίδι. Είναι ο ηγέτης των NYK και στηρίζονται πολύ σε αυτόν για ένα δαχτυλίδι. Ας ελπίσουμε να κάνει παιχνίδια οπως αυτό με τους Μαιαμι και να αποκτήσει σύντομα ένα τίτλο!









6η θέση Ο τουμπανιάρης Dwight Howard

Έφυγε από τους Λεικερς και πήγε στους Ροκετς ο Dwight με ετήσιες απολαβές 20.513.178 $.
Όχι άσχημα για τον 28χρονο PF! Όταν ξεκίνησε την καρίερα του υπήρχαν μεγάλες φιλοδοξίες και απαιτήσεις από αυτόν καθώς η σωματοδομή του ήταν μοναδική για τα δεδομένα του nba. Πολύ δυνατός center , αθλητικός όσο δεν πάει , που στερείται όμως από κινήσεις πιβοτ κοντά και μακριά από το καλάθι..Είναι άγαρμπος , ενώ επιθετικά πολύ μονότονος στο παιχνίδι χωρίς ελαστικότητα!
Φέτος σε 36 παιχνίδια έχει 17 , 8 πόντους μ.ο , 12 .9 ριμπαουντ και 2 κοψίματα ανά παιχνίδι.





7η θέση Pau Gasol o soft.....

 Πολύ καλά λεφτά για τον Ισπανό Σεντερ , ο οποίος αμείβεται με 19.285.850 $! Οι Ισπανοί μου είναι αντιπαθητικοί γενικά με τον τρόπο που παίζουν , αλλά και τον τρόπο που αντιδρούν στα φαουλ. Κοριτσίστικα φερσίματα που ο Pau τα είχε στην αρχή αλλά στην πορεία κόπηκαν και μετατράπηκαν σε μπασκετική παράσταση. Πολύ τεχνίτης με ποικιλία στο παιχνίδι του καθώς είναι πολύ καλός και κάτω από το καλάθι και μακριά από αυτό.Οι lakers δειχνουν να του ταιριάζουν απόλυτα σαν ομάδα, ενώ την φετινή χρονιά έχει σε 33 παιχνίδια 15.8 πόντους , και 9.7 ριμπαουντ ανά παινχιδι.




8η θέση - 9 η θέση είναι μαζί!

Lebron James - Chris Bosh λαμβάνουν αμφότεροι 19.067.500 $! Μπασκετικά και οι δύο παίρνουν πολύ λιγότερα λεφτά από τι αξίζουν .Αυτό όμως γίνεται για να μπορούν να είναι στην ίδια ομάδα Lebron , Bosh , Wade. Μια τέτοια λογική εγώ την είχα αποδοκιμάσει , δηλαδή να ρίχνεις τα λεφτά σου και να πηγαίνεις μαζί με άλλους 2 superstar στο Μαιαμι για να πάρεις δαχτυλίδια. Επιλογές είναι αυτές βέβαια που στο γήπεδο αποδίδουν και προσφέρουν τίτλους και στους 2.  Ο Λεμπρον τα τελευταία 3-4 χρόνια είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο nba καθώς είναι ο απόλυτος super star. Σε συνδυασμό με τον Bosh και τον Wade έχουν φτιάξει μια ανίκητη ομάδα ικανή να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο James φέτος έχει σε 35 παιχνίδια , 25 , 7 πόντους μ.ο , 6.6 ριμπάουντ , 6.5 ασιστ ανα παιχνίδι. Αντίστοιχα ο Bosh έχει σε 35 παιχνίδια 15. 6 πόντους , 6.6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.
O Lebron εύκολα θα μπορούσε να είναι αυτή την στιγμή στην νο 1 θέση βάση απόδοσης αλλά επιλογές είναι αυτές!





10η και τελευταία θέση είναι για τον έτερο συμπαίκτη των Bosh και James , Dwayne Wade.

O 31χρονος πλέον SG τσεπώνει 18.673.000$ τον χρόνο έχοντας για την φετινή σεζόν σε 28 παιχνίδια , 19.6 πόντους , 4.9 ριμπαουντ και 4.8 ασιστ ανα παιχνίδι. Πολύ σταθερός παίκτης , με τα στατιστικά του τα τελευταία χρόνια να είναι ιδιαίτερα ψηλά. Έχει βρει την υγεία του στους Miami καθώς φέτος είναι η 10 η συνεχόμενη σεζόν του στην ομάδα, ενώ έχει κατακτήσει και συνολικά 3 πρωταθλήματα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου