Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Σφαλιάρα που χρειαζόταν....

   Το κίνητρο στον αθλητισμό είναι το μεγαλύτερο "όπλο" που μπορεί να έχει ένας αθλητής στο πλευρό του για να συγκεντρωθεί και να πετύχει τον στόχο του. Ο Ολυμπιακός πήγε μόνο με την φανέλα λοιπόν , να κερδίσει χθες στην Ιταλία νομίζοντας ότι τα δύο σερί Ευρωπαικά ή το αήττητο θα σταθούν από μόνα τους ικανά για να πάρουν τον αγώνα. Οι ερυθρόλευκοι έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και το όνομα της ομάδας μεγαλώνει συνεχώς όπως και ο ιδρώτας στις φανέλες , ωστόσο ήττες σαν την χθεσινή τον πάνε 10 χρόνια πίσω , στην εποχή Κόκκαλη. Ακόμα και το παιχνίδι να μην σου βγαίνει δεν δικαιολογείται να χάνεις με 30 πόντους από μια ομάδα που φτιάχτηκε σε 2 χρόνια ακόμα και αν τα έβαζε από το σπίτι της.

  Πάμε τώρα και στα αγωνιστικά , όπου οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το παιχνίδι καλά όμως στην συνέχεια έκαναν ένα τραγικό λάθος. Έπαιξαν το παιχνίδι της Αρμάνι. Τι εννοώ με αυτό?

Ελεύθερο μπάσκετ , με μόνο ένα screen  στο playmaker από το 5αρι και πάσα έξω η drive. Εκδήλωση επίθεσης στα 10 δευτερόλεπτα.
Υπήρχαν όμως δύο βασικές διαφορές στο παιχνίδι.

1) Άλλους παίκτες έχει ο Ολυμπιακός και άλλους η Αρμάνι . Η Ιταλική ομάδα  παίζει με στυλ nba , σουτάροντας πολύ και τρέχοντας πολυ Έχει όμως και παίκτες ανάλογους για να το κάνει αυτό . Χάκετ , Λανγκφορντ , Μος , Τζέρελς τρέχουν πολύ στο γήπεδο και είτε σουτάρουν καλά είτε μπαίνουν προς το καλάθι. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχει πιο κοντρολαρισμένους παίκτες που έχουν εμπειρίες στα πόδια τους και δεν παρασύρονται εύκολα.

2) Ποστάρισμα του Χακετ στον Σπανούλη .Ποιά ομάδα κέρδισε τον Ολυμπιακό πριν 15 μέρες? Ο Παναθηναικός ! Άρα και οι  άλλες ομάδες αντιγράφουν ουσιαστικά το κομμάτι αυτό του παιχνιδιού που εφάρμοσε ο Πεδουλάκης στον Ολυμπιακό . Το έκανε στο 2ο ημίχρονο ο Ζοτς στο ΣΕΦ , το έκανε και ο προπονητής της Αρμάνι χθες. Τραβιέται λοιπόν η άμυνα προς τα μέσα , πάσα έξω στον Λανγκφορντ , τρίποντο αυτός , μέσα!



  Σε ένα άλλο σημείο που θέλω να σταθώ είναι στον Λανγκφορτν. Καλός παίκτης που τον θυμάμαι που έπαιζε στην Μακάμπι , αλλά δεν είναι και Σπανούλης. Έβαλε 17 πόντους  μόνο στο πρώτο ημίχρονο και σύνολο 29 στο καλύτερο παιχνίδι της ζωής του. Που ήταν η άμυνα του Ολυμπιακού???Επειδή πριν μια εβδομάδα έπαιξε και ο ΠΑΟ με την Αρμάνι , θα παρατηρήσατε πόσο διαφορετική ήταν η αντιμετώπιση των πράσινων στο παιχνίδι της Αρμάνι.
Έβλεπες από την μια τον Χακετ και τον Λαουάλ να πάιζουν σαν σκυλιά στην άμυνα και από την άλλη η αμυνα να είναι καθαρά παθητική. Σε αυτό ευθύνεται και ο Μπαρτζώκας που δεν μελέτησε σωστα το παιχνίδι της Αρμάνι υποτιμώντας κατα κάποιο τρόπο τους Ιταλούς.

  Κλείνοντας θα ξαναγράψω για 3η συνεχόμενη φορά , πως ο Ολυμπιακός δεν έχει ψηλούς.Περιορίζεται πολύ στο παιχνίδι των κοντών , με αποτέλεσμα να γίνεται μονοδιάστατος. Τα 2 σερι Ευρωπαικά ήρθαν από Χαινς και Ντορσει αντίστοιχα στο ζωγραφιστό. Με Μπέγκιτς , Σιμονς και Ντανστον δεν μπορείς να επιβάλεις παιχνίδι ρακέτας. Αυτό  ειναι και το μεγαλύτερο ατού του Παναθηναικού σε σχέση με πολλές ομάδες και ιδιαίτερα του Ολυμπιακού .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου