Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Πολύ δυνατοί για να πεθάνουν....

 

 Παναθηναικός και Ολυμπιακός είναι σαν τον Μπρους Ουιλις , στην γνωστή σε όλους μας ταινία , "die hard". Τρώνε σφαίρες , πηδάνε από γκρεμούς , σώζονται από πυρκαγιές , δεν πεθαίνουν όμως με τίποτα. Από 0-2 και με μειονέκτημα έδρας , φτάσαμε στο 2-2 και όλα θα παιχτούν στο 5ο παιχνίδι ,σε Ισπανία και Ρωσία αντίστοιχα.


   Παναθηναικός - ΤΣΣΚΑ

  Το χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν για καρδιακούς (κλισέ φράση) , καθώς η μεγάλη παικτούρα Ουιμς φρόντισε καλά γιαυτό . Εκεί που ο Παναθηναικός, 1 λεπτό πριν την λήξη  , ήταν σταθερά με 4-5 πόντους μπροστά , τσουπ έρχεται ο αμερικανός small forward και καρφώνει 2 απανωτά σουτ με step back (βηματάκι πίσω) με κρεμασμένη άμυνα. Πολύ μεγάλα σουτ , που καθορίζουν και τον τελικό νικητή. Κάτι αντίστοιχο έγινε αν θυμάστε και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς στην Ρωσία . όπου με σουτ του Ουιμς στο τέλος η ΤΣΣΚΑ έκλεψε την νίκη.

  Ωστόσο παρά τα τρελά σουτ του αμερικανού ,το μεγάλο σουτ ήταν του Φώτση. Από τα 8 μέτρα , με τρελή πίεση σηκώθηκε σαν να σούταρε βολές σε ζέσταμα. Μπουμ !!Μέσα- Ισοφάριση!  Ο πιο αξιόπιστος σουτερ του τριφυλλιού είναι το βασικό 4αρι. Δεν τιμάει ιδιαίτερα την ομάδα του Παναθηναικού το γεγονός αυτό. Μπράμος , Διαμαντίδης , Κάρι , Ούκιτς πετροβολούν ασταμάτητα και η αστοχία τους είναι εκνευριστική. Ο Ματσιούλης συνεχίζει σταθερά τις καλές εμφανίσεις καθώς είναι ο συνδετικός κρίκος σε άμυνα και επίθεση. Πολύ χρήσιμος παίκτης ο Λιθουανός, που κάνει την διαφορά απέναντι σε πολύ δυνατα κορμιά και επιθετικά και αμυντικά. Πάμε και στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής περιόδου ,εκεί όπου τίθεται το μεγαλύτερο ερώτημα. Βάζει την βολή ο Ουκιτς ή όχι?

Δεν την βάζεις την βολή .....


  Είσαι ένα πόντο μπροστά και θέλει 2.9 δευτερόλεπτα. Χάνεις την πρώτη βολή , οπότε χάνεις και την δεύτερη. Αν βάλεις την πρώτη τότε βάζεις και την δεύτερη .Έτσι πάει φίλοι μου. Πας στο +3 και παίζεις μια καλή άμυνα μετά την επαναφορά. Αν φας τρίποντο έχεις το μαξιλαράκι της παράτασης. Στην προκειμένη περίπτωση , όταν ο Ουκιτς ευστοχεί στην δεύτερη βολή , είσαι στο +2 και δίνεις το δικαίωμα στην ΤΣΣΚΑ να επαναφέρει την μπάλα από το κέντρο, μετά από σχεδιασμένη επίθεση του ταιμ αουτ. Ενω σε άστοχη βολή , οι παίκτες της ρωσικής ομάδας θα έπαιρναν ένα σκοτωμένο σουτ σχεδόν από το κέντρο , με κακές προϋποθέσεις. Τελός καλό , όλα καλά . Θα δούμε αν θα γίνει η υπέρβαση στο 5ο παιχνίδι. Τοτεμ ο Μαυροκεφαλίδης!


    Ολυμπιακός - Ρεαλ

Ο Τάπας έπεσε έξω στην πρόβλεψη του σχετικά με την σειρά αυτή. Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα και αυτό που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια είναι φανταστικό. Έλληνες παικταράδες , με τεράστιο ταλέντο , έμπειροι πλέον και με έναν προπονητή στον πάγκο που ξέρει τι γίνεται στο γήπεδο. Ενδεχομένως αν τον έλεγαν Μπαρτζοκοβιτς θα είχε περισσότερες επευφημίες.

 Αγωνιστικά οι ερυθρόλευκοι έχουν περιορίσει πολύ το παιχνίδι των κοντών της Ρεαλ , ενώ οι ψηλοί της ομάδας , με βασικό όπλο τον Ντανστον ,προσφέρουν πολλά πράγματα στο παρκέ, κυρίως επιθετικά. Ο Σπανούλης είναι καλός στην σειρά αυτή , ενώ το πουλέν μου ο Μάντζαρης κόβει και ράβει σε άμυνα και σε επίθεση. Ο Φερναντεζ δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί καθώς απειλεί εξαιρετικά μέσα και έξω από την ρακέτα.

 Μιροτιτς , Μπουρούσης , Ρεγιες ήταν εκτός παιχνιδιού , με τον Ντάνστον να ασελγεί πάνω τους. Λοζέτσκι έχει αρχίσει να βοηθάει , ενώ στα ριμπάουντ οι ερυθρόλευκοι είναι πάρα πολύ καλοί.

Το 5ο παιχνίδι στην Ισπανία θα είναι δραματικό...

Θα γελάω πάντως αν Ολυμπιακός και Παναθηναικός περάσουν στο Μιλάνο , αφήνοντας έξω Ρεαλ και ΤΣΣΚΑ αντίστοιχα. 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου