Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Τον διάλεξε για να τον αποκλείσει...

 Διάβασα πολλά αυτές τις μέρες στα αθλητικά site φίλοι μου , με κεντρικό θέμα την επιλογή της Ρεαλ, να κάτσει να χάσει από την Ζαλγκίρις για να παίξει με Ολυμπιακό στους 8. Έγραψαν ότι γυρνάει μπουμερανγκ ,όταν διαλέγεις αντίπαλο και ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να αποδείξει στην Ρεαλ ότι έκανε λάθος.

  Σωστά όλα αυτά , αλλά ξεχάσατε κάτι πολύ σημαντικό. Η Ρεαλ διάλεξε τον Ολυμπιακό , όχι γιατι τον θεωρεί εύκολο αντίπαλο αλλά για να πάρει εκδίκηση για το περσινό κάζο στον τελικό. Βλέποντας το παιχνίδι το διαπίστωνες εύκολα αυτό , από την δίψα των παικτών των Μαδριλένων και από τον τρόπο που πανηγύριζαν τα καλάθια τους.



 Αγωνιστικό μέρος 


 Αγωνιστικά οι δύο ομάδες ταιριάζουν αρκετά στο παιχνίδι τους , καθώς   έχουν πολύ καλή πλειάδα κοντών παικτών , που τρέχουν στον αιφνιδιασμό ,  με την διαφορά να εντοπίζεται στην front line. Στην θέση 3 η Ρεαλ έχει τον Ρουντι Φερνάντεζ, ο οποίος είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Στην αντίστοιχη θέση στην ομάδα του Ολυμπιακού υπάρχουν οι Λοζέτσκι και Περπέρογλου που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μαρκάρουν τον Ρουντι. Ίσως ο μόνος ερυθρόλευκος που μπορεί να πιάσει τον "Flopboy" να είναι ο άπειρος Παπαπέτρου , λόγω σωματικών προσόντων.

 Η Ρεαλ έτρεξε πολύ στο γήπεδο , έβγαλε πολλούς αιφνιδιασμούς ενώ η άμυνα της ήταν ιδιαίτερα επιθετική με σκοπό να κλέψει μπάλες και να πετύχει εύκολα καλάθια. Μίροτιτς και Ρέγιες έκαναν καλή δουλειά επιθετικά καθώς πέτυχαν 15 και 9 πόντους αντίστοιχα. Ο Φερνάντεζ στα σημεία που κόλλησε επιθετικά η ομάδα του ,ανέλαβε δράση πετυχαίνοντας εξωπραγματικά τρίποντα που σίγουρα ανέβασαν την ψυχολογία της Ρεαλ. Γιουλ και Ροντρίγκεζ είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες , αξιόπιστοι που τρέχουν συνεχώς και παίζουν και πολύ καλή άμυνα.

Από την άλλη , ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και άφησε τους Ισπανούς να τρέξουν στο γήπεδο , ενώ στην 2η περίοδο μόνο ο Σπανούλης ήταν πολύ καλός και με δικά του μεγάλα σουτ κράτησε τους κόκκινους κοντά στο σκορ. Το 3ο δεκάλεπτο ήταν καταδικαστικό για τους ερυθρόλευκους ,όταν η διαφορά έφτασε στους -16, άρχισαν να σκέφτονται ήδη το δεύτερο παιχνίδι.

Πολλοί παίκτες ντεφορμέ...

  Λοζέτσκι , Περπέρογλου , Πετουει , Κολλινς , Σερμαντίνι είναι πέντε παίκτες που δεν βοήθησαν καθόλου τον Ολυμπιακό στο χθεσινό παιχνίδι. Ο μόνος αθλητής που έχει ελαφρυντικά είναι ο Στράτος , καθώς προέρχεται από τραυματισμό , ενώ η φετινή χρονιά αγωνιστικά είναι πολύ καλή γιαυτόν. Αντίθετα ο Λοζέτσκι μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα που έκανε στην αρχή της σεζόν , δείχνει ότι είναι απλά ένας μέτριος παίκτης που στα μεγάλα παιχνίδια εξαφανίζεται. Το ίδιο ισχύει πάνω κάτω και για τον Πετουει , καθώς είναι συνεχώς κάτω του μετρίου . Ο Σερμαντίνι δεν έχει βοηθήσει καθόλου μέσα  στην ρακέτα τους κόκκινους και δεν δικαιολογεί την εμπιστοσύνη που έδειξε ο προπονητής Μπαρτζώκας στο πρόσωπο του. Τέλος ο Κόλλινς δείχνει να μην έχει προσαρμοστεί καθόλου στο πλάνο της ομάδας , καθώς χθες δεν έπαιξε ούτε λεπτό. Το κενό του Λο συνεχίζει να υπάρχει καθώς δεν έχει αντικατασταθεί με παίκτη με ίδια χαρακτηριστικά.

   Κλείνοντας , να γράψω ότι οι ερυθρόλευκοι μπορούν να κάνουν το break στο δεύτερο παιχνίδι, μόνο αν αμυντικά αποδώσουν όλοι οι παίκτες τα μέγιστα και αν βγουν επιθετικά  μπροστά και άλλοι παίκτες εκτός του Σπανούλη. Επίσης οι Σιμονς και Ντανστον πρέπει να φθείρουν περισσότερο τους ψηλούς της Ρεαλ με φαουλ , ενω επιθετικά σίγουρα μπορούν να πετύχουν και άλλους πόντους. Σε αντίθετη περίπτωση αν χάσει ο Ολυμπιακός για μένα είναι πολύ δύσκολο να πετύχει έστω και νίκη στο ΣΕΦ ,με αποτέλεσμα η σειρά να πάει στο 3-0 και να αποκλειστεί εύκολα από την Ρεαλ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου