Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Νικητές και χαμένοι...

   Το μπασκετ το γουστάρω  πολύ γιατί είναι δίκαιο άθλημα , είναι αυτό που βλέπεις και κάθε σταγόνα ιδρώτα στον αγωνιστικό χώρο θα αποδώσει καρπούς. Δεν μπορούν να παίξουν όλοι μπασκετ , είναι τεχνικά δύσκολο σε σχέση με το ποδόσφαιρο , πολύπλοκοι κανόνες και φυσικά το ταλέντο μαζί με το ύψος είναι οι βασικές προδιαγραφές.  Για παράδειγμα το σουτ. Είναι ταλέντο φίλοι μου , είτε το έχεις είτε δεν το έχεις. Η σωστή τεχνική με σπάσιμο καρπού , καλό στήσιμο σώματος και  καλά πατήματα είναι οι βασικές προυποθέσεις ενός καλού σουτερ. Ο Σλούκας είναι ένας καταπληκτικός σουτερ . Αριστερόχειρας με  άριστη τεχνική , φοβερό πάτημα και μπορεί να σουτάρει μετά από τρίπλα ή και σαν spot σουτερ. Η ψυχολογία επίσης είναι το όπλο ενος πολύ καλού σουτερ με τρανό παράδειγμα τα 3 συνεχόμενα τρίποντα του Σλούκα στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό κατευθείαν με το που έλαβε την μπάλα. Τα 2 ήταν στατικά και το ένα μετά από τρίπλα. Ένας καλός σουτερ είναι ικανός να αλλάξει την μοίρα ενός αγώνα όπως φάνηκε και στο παιχνίδι της Πέμπτης.


   Πάμε στο παιχνίδι τώρα , βλέποντας πάνω κάτω τα ίδια πράγματα σε ένα ντέρμπι Παναθηναικού - Ολυμπιακού στο μπασκετ με μικρές αλλαγές . Κοντρολ παιχνίδι του ΠΑΟ ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό , με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να τρέξει καθόλου και να κυνηγάει σε όλο το παιχνίδι τους πράσινους. Από την άλλη αυτό που άλλαξε ο Αλβέρτης στην ομαδα του, είναι ότι τρέχει περισσότερο , εκτελεί πιο γρήγορα επιθέσεις και όταν δεν είναι εφικτό πάει σε ολοκληρωμένη επίθεση .Επίσης χρησιμοποιεί τους Μπατιστ και Μαυροκεφαλίδη περισσότερο ενώ δεν διστάζει να βγάλει τον Διαμαντίδη εκτός παρκέ, όταν αυτός δεν αποδίδει καλά.



   Τις διαφορές στο σκορ το τριφύλλι τις πήρε με τον αρχηγό της ομάδας στον πάγκο καθώς ήταν πολύ αρνητικός στο συγκεκριμένο παιχνίδι .Από την άλλη κάτι παρόμοιο έκανε και ο Μπαρτζώκας που άφησε εκτός παρκε για αρκετά λεπτά τον κακό Σπανούλη ,που ωστόσο στο τέλος καθόρισε με την τρίποντη βόμβα του την έκβαση του αγώνα. Ο Μάντζαρης μαζί με τον Σλούκα είναι τα πουλέν μου καθώς τους θεωρώ ολοκληρωμένους παίκτες με τα επόμενα συμβόλαια τους να εκτοξεύονται ψηλά στην ευρωπαική αγορά. Απόρω ο Ομπράντοβιτς πώς δεν ήθελε τον Μάντζαρη στον Παναθηναικό.

 Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να δυσκολεύεται απέναντι στον ΠΑΟ και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ταιριάζουν καθόλου αυτές οι δύο ομάδες στα κορμιά και ο Παναθηναικός υπερτερεί πολύ στην άμυνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μαρκάρισμα του Μπατιστ και του Μαυροκεφαλίδη που έκαναν πάρτυ επιθετικά. Είναι ανησυχητικό ότι οι κόκκινοι στηρίζονται μόνο σε ξεσπάσματα και δεν έχουν μια σταθερή απόδοση που περιμένεις να επιβάλλει η γηπεδούχος ομάδα . Όπως δήλωσε ο Μάντζαρης στο gazzeta.gr το παιχνίδι της Πέμπτης το έκλεψε στο τέλος ο Ολυμπιακός εκμεταλευόμενος τα πολλά λάθη του τριφυλλιού στο τελευταίο τρίλεπτο. Ο Βαγγελης παρεπιπτόντως είναι ο πιο σταθερός παίκτης του Ολυμπιακού φέτος δίνοντας αγωνιστικά το παρών όποτε τον χρειάζεται η ομαδα του. Αθόρυβος , ταπεινός και φαίνεται ότι δουλεύει πολύ.


Τρίλεπτο εφηβικού 

  Τα λάθη που έγιναν στο τελευταίο τρίλεπτο  από τους παίκτες των πρασίνων είναι απαράδεκτα , ανεπίτρεπτα  που δεν τα κάνουμε ούτε εμείς στο κλειστό της κοψαχείλας . Το βλέμμα του Αλβέρτη να εξηγούσε όλα με αυτά που έβλεπε στο τέλος. Είναι ο ορισμός πως θα δώσεις ένα παιχνίδι στον αντίπαλο.


Ζευγάρια 

Παναθηναικός - ΤΣΚΑ (Τετάρτη - Παρασκευή)
Ολυμπιακός - Ρεαλ (Τρίτη - Πέμπτη)


  Η Ρεαλ έδειξε πόσο μικρή ομάδα είναι τελικά και έκατσε και έχασε από την Ζαλγκίρις για να παίξει στα προημιτελικά με τον Ολυμπιακό. Έτσι ο Παναθηναικός θα παίξει με τους Ρώσους που θα αγωνιστούν χωρίς τον Τεόντοσιτς στα πρώτα δύο παιχνίδια. Ελπίζω η διαιτησία να είναι καλή για τις εληνικές ομάδες γιατί ειδικά για τον Παναθηναικό όποτε παίζει με την ΤΣΚΑ τον σφάζουν στο γόνατο. Ακόμα δεν έχω ξεχάσει τον ημιτελικό της Κωνσταντινούπολης.

Εκτίμηση 


 Δεν μπορείς να κάνεις εύκολα προγνωστικά  αλλά θα τολμήσω να πω πως η Ρεαλ θα περάσει και ο Παναθηναικός θα κάνει break στο δεύτερο παιχνίδι. Αν το τριφύλλι είχε κληρωθεί με την Ρεαλ θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα. Η Ρεαλ δεν ξέρω γιατί επέλεξε τον Ολυμπιακό , ίσως να θεώρησε ότι ο Παναθηναικός θα είναι πιο δύσκολος ή απλά θέλει να πάρει εκδίκηση για τον περσινό χαμένο τελικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου